Az őszinteség tükre

Ahhoz, hogy sikeres üzleti modelled legyen, a 9 elem ismeretén kívül számos fontos technika, eszköz használata szükséges, ami nem csak a vállalkozásod struktúrájának kiépítését segíti, hanem a hatékonyabb fejlődésedet is.
Vannak sokkal alapvetőbb dolgok, amik tisztázása mindenképp szükséges ahhoz, hogy a vállalkozásod sikeres legyen.
Ahogy a cím is sugallja, az egyik legfontosabb dolog, hogy őszinte legyél magadhoz.
Ha képes vagy belenézni a tükörbe, és bátran bevállalósan jellemezni magadat, vagy a vállalkozásodat, csak akkor van esélyed arra, hogy fejlődj és sikeres legyél.
Hiszen, ha eltakarsz bizonyos dolgokat, és nem feded fel őket, legalább magad előtt, akkor az a terület nem fog a képletben szerepelni, így nem is lehet fejleszteni, vagy ellensúlyozni. Vakfolt lesz, ami előbb utóbb olyan teher lesz, amit bár továbbra sem fogsz látni, mégis hátráltatni fog, és ilyenkor teszed fel a kezed, hogy nem érted. Pedig te mindent megtettél és mégis.

őszinteség tükre.jpg

 

Sokszor van, hogy az ember nem mer őszinte lenni saját magával. Mi okozza az őszinteség hiányát?
Az egyik gyakori ok, hogy bár el akarunk érni dolgokat, de csak úgy, hogy bennünk és körülöttünk ne változzon semmi. Persze legyen itt a spanyol tengerpart, de úgy, hogy nekem ne kelljen kilépnem az utcára. Ez maximum a tv-ben lehetséges, amiről meg ugye tudjuk, hogy csak illúzió. Tehát az illető illúzióban gondolkodik és csodálkozik, hogy a való világ nem alakul úgy, ahogy az illúzió. Szóval a változástól való félelem.
Másoknál a szocializáció során kialakított hibamentesség követelménye. Ha belegondolunk, hogy az iskolában azokat díjazták, akik a legjobbak voltak, és nem azokat, akik a legkitartóbbak, vagy a legtöbbet fejlődtek. Így csak a hibátlanság az elfogadott. Nem csoda, ha arról van szó, hogy most márpedig nézz szembe magaddal, és buktasd meg magad ebből és ebből a tulajdonságodból. Ezt csak akkor tudjuk megtenni, ha már képesek vagyunk kerek egésznek elfogadni magunkat, amiben benne van a hiba lehetősége is. Ez pedig érettséget kíván.
Eddig a negatív tulajdonságaink elfedését néztük meg, azonban van, amikor a pozitív tulajdonságainkat nem vesszük számba.
Lehetséges, hogy az illető tudatában van a képességének, de szerényen, vagy álszerényen rejtegeti azokat, és hát ő nem is olyan ügyes, ő nem is annyira jó abban, amit csinál. Erről le kell szokni. Ha valamiben jó vagy, azt vállalni kell, különben az elméd hozzászokik ehhez a tagadáshoz, és valóban egy idő után elkopik, nem fejlődik tovább, és azt, amivel kiemelkedtél volna, amivel előnyhöz jutottál volna, te magad rombolod le.
Előfordulhat, hogy nincs tudatában annak, hogy milyen értékes tulajdonságokkal bír, számára természetes, hogy valamit tud, és ezért nem tűnik fel neki, hogy másokhoz viszonyítva ez micsoda nagy érték. Ez az ő vakfoltja. Erre csak akkor fog rájönni, amikor vagy nagyon feltűnő ez a dolog, vagy ha valaki rávilágít. Ezért érdemes egy őszinte környezetet kialakítani, és hallgatni rájuk. Még akkor is, ha mi úgy érezzük az semmiség, amit csináltunk. Igen számunkra semmiség, de vegyük már észre, hogy másoknak meg leesett az álla tőle.
Tehát nagyon fontos, hogy a sikerhez őszinték legyünk. Legalább magunkkal.
Lehet, hogy nem fog sikerülni elsőre. Nem gond. Újra és újra időről időre neki kell veselkedni. Nem szabad hagyni, mert így leszel képes maradéktalanul elérni a sikert.

"Csak a teljes őszinteség tesz szabaddá és védetté. Mert ha félelmeinket legyőzve kimondjuk az igazat önmagunkról, akkor már nem maradnak olyan támadási felületeink, amelyeken keresztül bárki megzsarolhatna vagy manipulálhatna minket. Mert nem az őszinteség tesz védtelenné, hanem azok a félelmeink, amelyek elől menekülve elkezdünk hazudni vagy hamis szerepeket játszani."
Jávorkai Judit

Következő bejegyzésben egy egyszerű, szemléletes és hatékony eszközt mutatok be, ami csak őszinteséggel működik. Tehát, ha úgy érzed, hogy próbára tennéd önmagaddal való őszinteségedet, akkor figyeld a következő bejegyzést.

>>> Tedd próbára az őszinteségedet

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://uzletimodellek.blog.hu/api/trackback/id/tr525425500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Sánta Csaba profil kép

Sánta Csaba

vállalkozásfejlesztő tanácsadó, tréner
a Segítség, vállalkozó lettem! könyv szerzője

Azért dolgozom, hogy a Vállalkozók olyan könnyen tudják MEGVALÓSÍTANI az üzleti céljaikat, mint amilyen könnyen megálmodták azokat.

Könyv: Segítség, vállalkozó lettem!

003mockup-tiny.png

Olvasd el az első könyvemet, ami a vállalkozói életmódhoz ad egy szuper keretrendszert.

Ebből a könyvből megtudhatod, hogyan

  teremts egyensúlyt a vállalkozói életmód 3 aspektusa között

  működtesd a vállalkozás 7 alapterületét

  turbózd fel a teljesítményedet 15 emberi terület tudatos alkalmazásával

Érdekel ez a könyv

Letölthető tudásanyag

ÜME 1X1 INGYENES TUDÁSANYAG

Alapvető lépések egy üzleti modell kialakításához!

Az első magyar nyelvű ingyenes tudásanyag üzleti modell építés témakörében.

LETÖLTÉS

12 amatőr üzleti tervezési hiba

Tudod mi az a 12 AMATŐR HIBA, amit a vállalkozók elkövetnek a stratégiai tervkészítés során?

Ismerd meg a gyakori hibákat, hogy gyorsan és könnyedén tudj hatékony stratégiai terveket összeállítani.

LETÖLTÉS

Lájkold a Facebook oldalt!

Kapcsolat:

Mail1.png
+36-30-474-2449

Mail1.png Facebook alt 1.png Twitter NEW1.png Pinterest alt1.png YouTube1.png

süti beállítások módosítása