Heti könyvajánló - Anthony Robbins - Határtalan siker

Anthony_Robbins__4abdf86364b0f.jpgVoltál már úgy, hogy elveszítetted a célt a szemed előtt? Hogy úgy érezted, kicsúszott az irányítás a kezedből?
Talán te is keresed rá a megoldást. Én ilyenkor mindig előveszek egy régi vagy új könyvet. Hátha találok valami inspiráló vagy motiváló részt bennük. Sokszor volt már így. A könyv végén mindig azt éreztem, hogy igen, végre megvan az új lendületem. Aztán persze megint megrekedtem.
Azonban van egy könyv, ami másképpen hatott rám. Még csak a 100 oldalon tartottam a 400 oldalból és azt éreztem, mintha már legalább 2 könyvet kiolvastam volna, annyi információ volt benne. Ahogy tovább olvastam azt éreztem, hogy ez nem lehet igaz. Ebben gyakorlatilag 15-20 könyv van esszenciálisan belepréselve, és ráadásul olyan megfogalmazásban, ami nem hókuszpókusz és elmélet, hanem olvasás közben alkalmazható és annyira egyszerűen, hogy utána bármikor képes használni az ember.

Olyan eszköztárat vonultat fel, amitől csak hüledeztem.
A könyv lényege, hogy két oldalról közelíti meg a sikert.
Az egyik a belsőnk, a másik pedig a külsőnk. Vagyis megmutatja, hogy miképp működünk belülről. Biztos észrevetted már, hogy vannak tényezők, amik lelkileg, mentálisan erősítenek, energiával töltenek fel, jobb kedvre derítenek és vannak, amelyek elgyengítenek. Ha képessé válnál ezeket a belső tényezőket megváltoztatni, a hangulatod is meg tud változni. Bármikor, bármivel kapcsolatban. Ez nem nagyszerű?
Amikor valami rossz hírt kapsz, vagy nem jól alakulnak a dolgaid el tudod képzelni, hogy FÉNYES JÖVŐD legyen?
Pedig jobb lenne, ha ezt tenné. Ugyanis ez az egyik alap eszköz. Ha a belső képet fényesebbé teszed máris barátságosabb és biztatóbb lesz. A könyvből megtudhatod, hogy mit kell tenned ahhoz, hogy még sikeresebb belső kommunikációd legyen ahhoz, hogy belülről is megalapozd a sikeredet.

Ezen belső képeket gyakran a meggyőződéseink befolyásolják. A meggyőződéseink akkor irányítanak minket, amikor nem vagyunk tudatosak, amikor robotpilótára kapcsoltunk.

A te robotpilótád biztos oda repít, ahova tudatosan repülnél? Ha hatékony belső meggyőződéseket alakítasz ki, akkor sikeresebbé tudsz válni. Te tudod, milyen belső meggyőződések irányítanak? Kapsz 5 alap meggyőződést, amik képesek robotpilóta üzemmódban is a siker felé navigálni.

Te tudod, hogy vizuális, auditív vagy kinesztetikus típusú ember vagy? Pedig ha ezt tudnád, akkor máris értenéd, hogy miért van az, hogy bizonyos típusú helyzetek lendületet adnak, mások pedig teljesen lefagyasztanak, vagy épp hidegen hagynak. Ennek ismeretében könnyebben tudod motiválni környezeted, hiszen úgy fogsz tudni velük kommunikálni, hogy ők pontosan értsék te mit akarsz mondani. Így ők hozzá tudnak járulni a sikereidhez. Persze ha van siker stratégiád.

Van sikerstratégiád?
Mindenki rendelkezik egy siker stratégiával. Ha nem megtanulhatod, hogyan lesd el az igazán sikeres emberektől az ő siker stratégiáikat. Ha megvan, akkor már gyerekjáték összeállítani a sajátodat.

Amit írtam az elején a sikernek két tényezője van. Az egyik a belső, a másik pedig a külső, fizikális oldal. Ahhoz, hogy belül rendben legyünk, bármilyen eszköztárat felhasználhatunk, ha nincs elég energia a testben, nem járunk sikerrel. Hiába van egy gyönyörű autód, amire büszke vagy, ha nem tudod használni, mert nincs benne üzemanyag.

Ehhez is kapunk segítséget. Megismerheted Tony egészségről, táplálkozásról, a helyes életmódról kialakított nézeteit, vagyis megtudod, hogy mit egyél, ne egyél, mit mivel egyél, hogy hogyan lélegezzél és mit mozogjál. Így képes vagy feltölteni szervezeted.

Szoktad nézni a beszélgető partnered szemmozgását? Tudtad, hogy nem mindegy, hogy egy kérdésre adott válasz során merre néz? Hiszen, ha épp igazat mond, másképp néz, mint ha most találná ki a válaszát, vagy épp hazudik. Gondolj bele egy tárgyalás során, vagy egy alkalmazottal történő elszámolás során milyen hasznossággal lenne számodra.
Persze ehhez megfelelő kérdéseket kell feltegyél.

Te jól tudsz kérdezni?
Mit jelent egyáltalán az, hogy jól kérdezünk? Hogy kell jól kérdezni ahhoz, hogy a másik hasznos információkat adjon nekünk? Hogy kell kérdezzünk, hogy a másik egyből szimpatikusnak találjon minket?
Megtanulhatjuk a megfelelő célok meghatározását és a helyes pontos kommunikáció alapjait. Hiszen, ha nem jól kommunikálunk, akkor nem lesz helyes az eredmény sem.

Biztos te is voltál már úgy, hogy egy ember első pillanattól kezdve szimpatikus volt számodra, és úgy érezted, hogy sokkal jobban kijössz vele, mint azokkal az emberekkel, akikkel már 20 éve együtt dolgozol. Szeretnéd, ha rólad sokszor ezt mondanák? Tudod, hogy ez nagyban segítené az értékesítési és másfajta kommunikációdat is? Tudtad, hogy ezt tudatosan is el lehet érni? A megoldást a könyvben találod.

További számos témát tárgyal még a könyv. De a lényege az egyszerűségben van. Érthető nyelven, mindig visszautalva az addig elsajátított, tárgyalt témákra, könnyen követhető szerkezetben van kialakítva.
Azt gondolom, hogy a tartalmát nem csak a vállalkozói életben lehet kiválóan alkalmazni.

A könyvet a Bioenergetic kiadó jelentette meg magyarul.
Itt tudjátok tőlük megrendelni: Anthony Robbins: Határtalan siker

Ha kiolvastad kérlek küldj visszajelzést, mi volt a kedvenc részed a könyvben, illetve mi az, ami a legnagyobb felismerés volt a könyv hatására.

Jó olvasást kívánok hozzá.

Sánta Csaba
LÜMÉ

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://uzletimodellek.blog.hu/api/trackback/id/tr825430131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Sánta Csaba profil kép

Sánta Csaba

vállalkozásfejlesztő tanácsadó, tréner
a Segítség, vállalkozó lettem! könyv szerzője

Azért dolgozom, hogy a Vállalkozók olyan könnyen tudják MEGVALÓSÍTANI az üzleti céljaikat, mint amilyen könnyen megálmodták azokat.

Könyv: Segítség, vállalkozó lettem!

003mockup-tiny.png

Olvasd el az első könyvemet, ami a vállalkozói életmódhoz ad egy szuper keretrendszert.

Ebből a könyvből megtudhatod, hogyan

  teremts egyensúlyt a vállalkozói életmód 3 aspektusa között

  működtesd a vállalkozás 7 alapterületét

  turbózd fel a teljesítményedet 15 emberi terület tudatos alkalmazásával

Érdekel ez a könyv

Letölthető tudásanyag

ÜME 1X1 INGYENES TUDÁSANYAG

Alapvető lépések egy üzleti modell kialakításához!

Az első magyar nyelvű ingyenes tudásanyag üzleti modell építés témakörében.

LETÖLTÉS

12 amatőr üzleti tervezési hiba

Tudod mi az a 12 AMATŐR HIBA, amit a vállalkozók elkövetnek a stratégiai tervkészítés során?

Ismerd meg a gyakori hibákat, hogy gyorsan és könnyedén tudj hatékony stratégiai terveket összeállítani.

LETÖLTÉS

Lájkold a Facebook oldalt!

Kapcsolat:

Mail1.png
+36-30-474-2449

Mail1.png Facebook alt 1.png Twitter NEW1.png Pinterest alt1.png YouTube1.png

süti beállítások módosítása