5 könyv, amit egy kezdő vállalkozónak ajánlok

004.png

Természetes dologként kezeljük azt, amikor egy másik szakmába akarunk belevágni, hogy első lépésként felkészülünk rá. Elmegyünk iskolába, tréningekre, könyveket olvasunk, kitanuljuk a szakmát.
A legtöbb vállalkozó valamilyen szakember. Egy szakmának ismerője, művelője. Amikor ők úgy döntenek, hogy vállalkozóvá vállnak, bele sem gondolnak, hogy maga a vállalkozói tevékenység is egy szakma, és ezt is tanulni kell(ene).


Azoknak a szakembereknek, akik most vágnak bele a vállalkozói életbe és valódi sikereket akarnak elérni, javaslom, hogy az alábbi 5 könyvet mindenképpen olvassák el:

1. A V mítosz

004_1.jpg

Erről a műről már korábban írtam a blogon. Michael E. Gerber egy olyan ismereteket tár elénk, aminek a segítségével rálátást kapunk arra, hogyan kell egy jól szervezett, nem a vállalkozóra épülő céget megtervezni. Egy történeten keresztül adja át a tudást, így könnyen emészthető alapmű minden egyes vállalkozó könyvtárában.

A könyv megvásárlása >>

 

2. Üzletimodell-építés kézikönyve

004_2.jpg

Alexander Osterwalder és Yves Pigneur segítségével betekintést nyerünk az üzleti modell építés világába. Ezt az anyagot sem lehet elégszer átlapozni, átolvasni, tanulmányozni. Remek design, minőségi megjelenés és nagyon széles ismeretanyag van benne. Nem csak bemutatja a modell építés alapjait, de remek példák és technikák találhatóak benne, aminek a segítségével komoly vállalkozói kérdések is megoldhatóak.
Ha kíváncsi vagy, hogy mi fán terem egyáltalán az üzleti modell építés, akkor lapozz bele az ÜMÉ 1X1 ingyenes tanulmányba.

A könyv megvásárlása >>

 

3. Gazdag papa, szegény papa

004_3.jpg

Szerintem nem tévedek, ha azt állítom, hogy a legtöbb vállalkozónál az elmúlt évtizedekben Kiyosaki hozta meg azt a paradigma váltást, aminek a segítségével megértette, hogy mi a különbség a vállalkozói és az alkalmazotti gondolkodás között. A könyv által olyan szemléletmódra tehetünk szert, amivel megértjük, hogy a pénzünket nem elkölteni, hanem munkára kell bírni. Mivel ez is egy történetbe van ültetve, így könnyen emésztve, játékosan értjük meg a fent említett mély gondolatokat.

A könyv megvásárlása >>

 

4. Az adakozó

004_4.jpg

Bob Burg és John David Mann olyan szemléletmódot mutat be, aminek a segítségével felülemelkedhetünk a zsugori, kuporgató és önző hozzáállásunkon, és felismerhetjük azt, hogy ha önzetlenül adunk, attól nem leszünk kevesebbek. Nagyon fontos, hogy megértsük az adakozás és az önfeláldozás nem ugyanaz. Ahhoz, hogy különbséget tudjunk tenni, érdemes elolvasni ezt a könyvet.

A könyv története 5 olyan alapelvet mutat be, amit érdemes használni ügyfeleinkkel, munkatársainkkal, beszállítóinkkal való kapcsolatainkban és a magánéletünkben is egyaránt ahhoz, hogy megtapasztaljuk, "aki ad, sokkal többet kap vissza"!

A könyv megvásárlása >>

 

5. Gondolkodj és gazdagodj

004_5.jpg

Hitem szerint egy vállalkozás csak akkor lesz sikeres, ha az azt működtető vállalkozó rendben van fizikálisan, érzelmileg és mentálisan is. Egy ilyen vállalkozó nem csak a cégét, hanem önmagát is fejleszti folyamatosan. Napoleon Hill műve a vállalkozói önfejlesztés és önismeret első számú könyve. Olvasd el, ültesd át a gyakorlatba és hagyd, hogy kifejtse hatását önmagadra, az életedre és a környezetedre, aminek végeredményét egy szóval lehet összefoglalni, Gazdagság.

A könyv megvásárlása >>


Jó olvasást kívánok!


Szólj hozzá, írd meg a véleményedet a hozzászólásoknál.

Tetszett a bejegyzés? Nyomj egy lájkot!

Ez a bejegyzés a decemberi 31-napos KIHÍVÁS keretén belül született. Amennyiben neked is van kérdésed az üzleti modell építéssel kapcsolatban és választ szeretnél kapni rá decemberben, írd meg a hozzászólásoknál vagy az info@uzletimodellek.hu címre.

További bejegyzések:

11. nap: Mikor kell módosítsak az üzleti modellemen?

10. nap: Mi az a 3 legfőbb jellemző, amivel egy kezdő vállalkozó rendelkezzen?

9. nap: Honnan tudom, hogy mit fejlesszek legelőször?

8. nap: Te kiket követsz Facebookon?

7. nap: 5 tipp hogyan dolgozz kevesebbet vállalkozóként

6. nap: A Télapó üzleti modellje

5. nap: Hogyan építsd fel a termékpiramisodat?

4. nap: 5 könyv, amit egy kezdő vállalkozónak ajánlok

3. nap: Hogyan ültessem át a gyakorlatba az üzleti modellemet?

2. nap: Honnan tudom, hogy jó-e az üzleti modellem, amit kitaláltam?

1. nap: Mi értelme kisvállalkozóként az üzleti modellemmel foglalkozni?

Szólj hozzá!

-->

alairaskep3.png

Sánta Csaba

üzleti modell építő, vállalkozásfejlesztő
A Megvalósítási Mentor Program megalkotója

Azért, hogy tartós üzleti sikereket érjenek el, személyre szabott tanácsadással, előadásokkal és tréningekkel segítem a magyar vállalkozókat cégük és saját maguk hatékony fejlesztésében.

Üzleti modell építés

Az üzleti modell TÉRKÉP a sikeres vállalkozás felépítéséhez, fejlesztéséhez! Tanuld meg a profi térkép elkészítésének módját, hogy a lehető leghamarabb eljuss a bőséget rejtő kincsesbányáig.

Hirdetés

INGYENES TUDÁSANYAG

Lájkold a Facebook oldalt!

Kapcsolat:

Mail1.png
+36-30-474-2449

Mail1.png Facebook alt 1.png Twitter NEW1.png Pinterest alt1.png YouTube1.png