Egy rövid történet rólad, a hős vállalkozóról

21d9441bd3_p.png

Ez egy rövid történet arról, hogy milyen út áll előtted, ha végre meghozod a döntésedet és végre belevágsz életed legnagyobb kalandjába. Ha tudni akarod, hogy mi vár rád, akkor olvasd tovább.

Életed a monoton, szürke mindennapokban telik, kialakult nézeteid, szokásaid uralják a napjaidat és szinte mindig minden ugyanúgy történik veled.

De egy nap látsz egy új dolgot, olvasol egy eltérő megoldásról, hallasz valami másról, mesélnek valami különlegesről. Felfedezel valamit, vagy épp rádöbbensz, hogy valami hiányzik az életedben.
Sokszor véletlenül lép be az életedbe a LEHETŐSÉG.
És megfogalmazódik benned egy gondolat, egy érzés, hogy van kiút a nehézségekből, ha változtatsz a megszokott dolgaidon. Megfogalmazódik benned, hogy az életed talán lehet más, fényesebb, jobb, teljesebb és észreveszed, hogy annál, ahogyan most mennek a dolgaid, sokkal több és jobb lehetőségeid vannak. De mivel még ezekbe soha nem vágtál bele, soha nem próbáltad őket, megrémülsz, hiszen az új és idegen mindig riasztó. Bár a megszokott és kipróbált élet biztonságosnak tűnik, a lehetőség bizonytalansága és kiszámíthatatlansága túlságosan vonzó.

Mivel teljesen normális emberi tulajdonság, hogy megrettensz az olyan dolgoktól, amelyek kimenetelére nincs garancia, ezért ilyenkor te is gyakran mondasz nemet a LEHETŐSÉGRE. Megpróbálsz úgy tenni, mintha nem is hallottál volna róla, mintha nem is meséltek volna neked erről. Úgy teszel, mintha félreértettél valamit, és igyekszel tudomást sem venni róla. Mintha meg sem történt volna.

Aztán hamarosan egy szép napon egy újabb jelet kapsz. Egy újabb cikk az interneten, egy új könyv a könyvesboltban, vagy egy újabb nehézség, ami tarthatatlan helyzetet teremt.
És feldereng benned a LEHETŐSÉG. Annak a lehetősége, hogy fényesebb, jobb, kényelmesebb életed legyen.
Általában ekkor találkozol valakivel, aki még a továbblépésben is segít.

A kételyek és a félelmek teljesen felkavarnak, álmatlanul forgolódsz éjszaka, de a problémák tarthatatlanok, a vágy egyre nagyobb benned és egyre jobban szorít valami legbelül. És egy nap valami elszakad benned, felszívod magadat, veszel egy nagy levegőt ("egy életem, egy halálom én megpróbálom") ledobod magadról a terheket, elszakítod a láncaidat, és akkor megteszel valamit, ami örökre megváltoztatja életedet és már tudod, nincs visszaút. Átlépsz egy határt, hogy magad mögött hagyd a megszokott életet, a biztonságot, a kiszámíthatóságot, a problémákat, mert úgy érzed, hogy most már itt az ideje, hogy valami történjen veled is. Ez egy kemény, sorsdöntő pillanat.
Rá kell bíznod magadat a hitedre, a megérzéseidre, az ösztöneidre. Szinte teljesen el kell hallgattatnod magadban a folyton zakatoló félelmet keltő, okoskodó gondolatokat, és bíznod kell az új élet reményében.

Egyszerre megváltozik minden. A környezeted másként néz rád. Akik eddig benne tartottak a régi megszokott életedben, ők most sem mernek változtatni, ezért ellenséggé válnak. Kritizálnak és megkérdőjeleznek, bolondnak és meggondolatlannak tartanak, talán még ki is közösítenek. De azok, akik tudják, hogy mit tettél, akik látják ezt a lépést, melléd állnak, váratlanul a szövetségeseiddé válnak, és érzelmi, erkölcsi, anyagi támogatást adnak.
A bírálatok és a bántások gyakran a belső kétségeidet erősíthetik, ez egy nagyon sötét időszak. Ekkor kell megtalálni a saját hangodat, ami visz előrébb az új élet felé. Itt még dönthetsz a visszatérésről, itt még visszakozhatsz és mondhatod azt, hogy köszi, de mégsem. Viszont ekkor már az egészet kudarcként fogod megélni és még mélyebbre taszíthat. Nem elég visszatérned a problémáidhoz, még vesztesnek is érzed magadat.
Haladni tovább viszont még egyáltalán nem biztonságos.

Ha mégis a fejlődés mellett döntesz, akkor elég gyorsan történnek az események. Az új tapasztalatok, az új ismeretek, az új kapcsolatok, új megközelítéseket, új képességeket és új megoldásokat hoznak. Rövid idő alatt egy addig ismeretlen világ tárul fel, nem csak kívül, hanem belül is. Napról napra rádöbbensz, hogy "jé, én ezt is meg tudom csinálni?!", "jé én erre is képes vagyok!". 
Ekkor már szinte teljesen megszűnik benned a félelem vagy a bizonytalanság, és az ingoványos időszak a végéhez közelít.

Végül megérkezel oda, ahova indultál. Hosszas készülődés után megcsinálod. Elérsz egy olyan szintet, ami teljesen eltörli a régi önmagadat. Megérkeznek az igazi eredmények, amire igazán vágytál. Tulajdonképpen bajnokká, hőssé válsz.

Végre legyőzted önmagadat és a nehézségeket. Olyan életet teremtesz magadnak, amire vágytál, amit megálmodtál. Már látod, hogy eddig hol rontottad el, és megesküdsz, hogy többé már olyan ember nem leszel és úgy soha nem fogod csinálni.

De nem csak ennyi történik, úgy érzed, hogy ezt nem tarthatod meg magadnak, hanem ebből adni akarsz a környezetednek. És életmódoddal, gondolataiddal, tetteddel, a pénzeddel hatást gyakorolsz a kisebb nagyobb környezetedre is, a városodra, az iparágadra.

A döntés a te kezedben van.
Marad minden a régiben vagy belevágsz és hős leszel?

Kattints ide, ha te is hős vállalkozó akarsz lenni!

Köszönöm, hogy elolvastad!

Ha tetszett, nyomj egy Like-ot!

mmp_logo_2_2_fb_ad3color-side.png

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://uzletimodellek.blog.hu/api/trackback/id/tr698236478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Sánta Csaba profil kép

Sánta Csaba

vállalkozásfejlesztő tanácsadó, tréner
a Segítség, vállalkozó lettem! könyv szerzője

Azért dolgozom, hogy a Vállalkozók olyan könnyen tudják MEGVALÓSÍTANI az üzleti céljaikat, mint amilyen könnyen megálmodták azokat.

Könyv: Segítség, vállalkozó lettem!

003mockup-tiny.png

Olvasd el az első könyvemet, ami a vállalkozói életmódhoz ad egy szuper keretrendszert.

Ebből a könyvből megtudhatod, hogyan

  teremts egyensúlyt a vállalkozói életmód 3 aspektusa között

  működtesd a vállalkozás 7 alapterületét

  turbózd fel a teljesítményedet 15 emberi terület tudatos alkalmazásával

Érdekel ez a könyv

Letölthető tudásanyag

ÜME 1X1 INGYENES TUDÁSANYAG

Alapvető lépések egy üzleti modell kialakításához!

Az első magyar nyelvű ingyenes tudásanyag üzleti modell építés témakörében.

LETÖLTÉS

12 amatőr üzleti tervezési hiba

Tudod mi az a 12 AMATŐR HIBA, amit a vállalkozók elkövetnek a stratégiai tervkészítés során?

Ismerd meg a gyakori hibákat, hogy gyorsan és könnyedén tudj hatékony stratégiai terveket összeállítani.

LETÖLTÉS

Lájkold a Facebook oldalt!

Kapcsolat:

Mail1.png
+36-30-474-2449

Mail1.png Facebook alt 1.png Twitter NEW1.png Pinterest alt1.png YouTube1.png

süti beállítások módosítása