[TIPP] Mi lenne, ha így növelnéd a teljesítményedet?

summer-office-student-work.jpg

Néha úgy néz ki, hogy ahány óra van egy nap, háromszor annyi a zavarás, ami megakadályoz, hogy elvégezd a feladataidat. Mit tudsz tenni annak érdekében, hogy egy kicsivel több nyugalmad legyen és megszabadulj a zavaró dolgoktól?

Próbáld ki ezeket a módszereket:

1. Kapcsold ki a háttérzajokat

Ezek a fehér zajok, amik a rádióból vagy a TV-ből származnak, sokkal nagyobb hatással vannak rád, mint ahogy azt te érzékeled. Mint amikor az utcán bontják az aszfaltot és egy idő után már nem veszed észre, hogy megy a légkalapács, de amikor leállnak vele, akkor fellélegzel.
Az elmédet nagyon megterhelik az ilyen hátsó zajforrások.

2. Legyen egy megnyugtató mantrád

A mantra egy kis üzenet számodra, amit ha sokszor ismételsz, akkor ösztönösen felmerül benned gondolatként olyan helyzetekben, amikor szükséged van rá. Szóval írd ki egy kis papírra vagy post-it-re azt pl. "Csendes elme" vagy "Mély levegő". Ez lesz számodra a jelzés, hogy megnyugodj és mélyeket lélegezz.
Ugyanis, ha belül nyugodt vagy, akkor könnyebben tudod a figyelmedet a feladatodon tartani.

pexels-photo-226568.jpeg

3. Tegyél rendet

Gondoskodj arról, hogy az irodád vagy az asztalod rendezett, kényelmes és megfelelően megvilágított legyen, így a környezeted optimális lesz arra, hogy produktívan tudj dolgozni.
Igen, van az a mondás, hogy a zsenik a káoszon is tudnak uralkodni, de hidd el, ha rend és rendezettség van körülötted az a gondolataid rendezettségére is hatni fog.

4. Egyszerre csak egy dolog

Ha úgy érzed, hogy egyszerre több dologgal is kellene foglalkoznod és mindegyiket most azonnal el kellene végezned, akkor állj le és csupán eggyel foglalkozz mindaddig, amíg azt nem fejezed be.
A multitasking egy nagyon vagány dolog, de sokkal gyorsabban elfáradsz és összességében megterhelőbb az egész szervezetedre is.

writer-1421099_1280.jpg

5. Kapcsold ki a telefonod

Ez a csúcs. Ha ezt nem teheted meg valamilyen oknál fogva, akkor legalább az e-mail, facebook üzenetek, sms-ek értesítőjét kapcsold ki, különösen, ha nehezen állsz ellen ezeknek a jelzéseknek.
Ha minden ilyen csippanásra kezedbe kapod a telefont és csak csupán ránézel a kijelzőre, már fókuszt veszítettél és a hatékonysági szinted visszaesik. Ha újra ugyanazon a hatékonyságon akarsz tovább dolgozni kb. 4-5 percre van szükséged.

6. Tarts szünetet

pexels-photo-192555.jpeg

Ahhoz, hogy egész nap aktívan és eredményesen tudj dolgozni, iktass be tudatos szüneteket. Amikor az elméd lazítani tud. Igyál egy teát, mozgasd át magad, olvass egy pár oldal inspiráló szöveget, menj ki a friss levegőre, de semmiképp ne végezz munkát. pl. most szünetet tartok és addig megválaszolok pár levelet. Nem. Ez így nem jó. Ekkor nem fog pihenni az elméd és a következő órák eredményességét rontod.

7. Csatlakozz le az internetről

Ha tudod, hogy valamit meg kell keressél a neten, akkor tedd meg, de utána azonnal csatlakozz le róla, így el tudod kerülni azt a belső kényszert arra, hogy felmenj és egy kicsit böngészgess, facebook-ozz, csetelj vagy vicces videókat nézzél.

8. Hidratálj

Rengeteg vizet kell igyál ahhoz, hogy kihozd magadból a maximumot. Igyál fél óránként egy pohár vizet és a koncentrációs képességed nagymértékben javul. Egy nap 4-5 liter vizet is megihatsz.

 

Te milyen módszert használsz a zavaró körülmények kiiktatására?

Írd meg kommentben!

Ha van olyan ismerősöd, aki fókuszálási problémákkal küzd, kérlek oszd meg vele a tippjeimet!

Köszi!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://uzletimodellek.blog.hu/api/trackback/id/tr8912177412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Sánta Csaba profil kép

Sánta Csaba

vállalkozásfejlesztő tanácsadó, tréner
a Segítség, vállalkozó lettem! könyv szerzője

Azért dolgozom, hogy a Vállalkozók olyan könnyen tudják MEGVALÓSÍTANI az üzleti céljaikat, mint amilyen könnyen megálmodták azokat.

Könyv: Segítség, vállalkozó lettem!

003mockup-tiny.png

Olvasd el az első könyvemet, ami a vállalkozói életmódhoz ad egy szuper keretrendszert.

Ebből a könyvből megtudhatod, hogyan

  teremts egyensúlyt a vállalkozói életmód 3 aspektusa között

  működtesd a vállalkozás 7 alapterületét

  turbózd fel a teljesítményedet 15 emberi terület tudatos alkalmazásával

Érdekel ez a könyv

Letölthető tudásanyag

ÜME 1X1 INGYENES TUDÁSANYAG

Alapvető lépések egy üzleti modell kialakításához!

Az első magyar nyelvű ingyenes tudásanyag üzleti modell építés témakörében.

LETÖLTÉS

12 amatőr üzleti tervezési hiba

Tudod mi az a 12 AMATŐR HIBA, amit a vállalkozók elkövetnek a stratégiai tervkészítés során?

Ismerd meg a gyakori hibákat, hogy gyorsan és könnyedén tudj hatékony stratégiai terveket összeállítani.

LETÖLTÉS

Lájkold a Facebook oldalt!

Kapcsolat:

Mail1.png
+36-30-474-2449

Mail1.png Facebook alt 1.png Twitter NEW1.png Pinterest alt1.png YouTube1.png

süti beállítások módosítása