Ha ezt megnézed, soha többé nem fogsz arra vágyni, hogy minden rendben menjen az életedben!

streets-landscape-mountains-nature.jpg

A minap egy éves tervet raktunk össze egy kreatív vállalkozóval, aki beismerte, hogy attól fél, hogy az ötletét lemásolják. Nincs ezzel egyedül. Rengetegszer hallottam már ezt a kifogást, hogy miért nem vágnak bele, miért nem kezdik el és miért nem tartanak már ott, ahol akarnak.
Bennem ehhez kapcsolódóan két gondolat van.

1. A bőség

Először Az adakozó című könyvben olvastam arról, hogy bőség van a világban és bátran adjunk, mert azt kapjuk a világtól, amit adunk neki. Már előtte is igyekeztem így hozzáállni a világhoz, de a könyvben nagyon jól összegyűjtötték ennek a hozzáállásnak az elveit.

Aztán Brandon Burchardtól hallottam azt a mondatot, hogy "You're a creator!", vagyis Te egy alkotó, teremtő vagy. Megértettem, hogy nem kell attól félni, hogy valaki lemásolja, amit kitaláltunk, mert az elménk egy olyan zseniális dolog az életünkben, aminek a segítségével újabb és újabb megoldásokat, termékeket, szolgáltatásokat tudunk kialakítani.

2. Az út

Csak vizsgáld meg, hogy hova vezet azoknak az útja, akik egész életükben csak másolnak, és nézd meg azokét, akik kreálnak, kitalálnak újabb és újabb dolgokat.
Szerintem az, aki csak másol, egy lefelé tartó utcába kanyarodik, ami ráadásul zsákutca, és amíg onnan kitolat, rengeteg idő telik el. Ugyanis ő elkényelmesedik és élvezi, hogy csak másol és másol. Persze egyre jobb lesz. Másolásban.
És aki pedig kitalálja az újabb és újabb termékeket és szolgáltatásokat, egyre kreatívabb, egyre ügyesebb lesz és zseniálisabbnál zseniális dolgokat talál ki.
Az utadat te választod.


via GIPHY

Ne várj arra, hogy minden rendben menjen az életedben. Csak csináld. Vágj bele. Még akkor is, ha az út elején nincs minden benne a batyudban. Menet közben a sok hullámhegy és hullámvölgy megtanít mindarra, ami szükséges ahhoz, hogy elérd az álmaidat.

Szólj hozzá!

-->

alairaskep3.png

Sánta Csaba

üzleti modell építő, vállalkozásfejlesztő
A Megvalósítási Mentor Program megalkotója

Azért, hogy tartós üzleti sikereket érjenek el, személyre szabott tanácsadással, előadásokkal és tréningekkel segítem a magyar vállalkozókat cégük és saját maguk hatékony fejlesztésében.

Üzleti modell építés

Az üzleti modell TÉRKÉP a sikeres vállalkozás felépítéséhez, fejlesztéséhez! Tanuld meg a profi térkép elkészítésének módját, hogy a lehető leghamarabb eljuss a bőséget rejtő kincsesbányáig.

Hirdetés

INGYENES TUDÁSANYAG

Lájkold a Facebook oldalt!

Kapcsolat:

Mail1.png
+36-30-474-2449

Mail1.png Facebook alt 1.png Twitter NEW1.png Pinterest alt1.png YouTube1.png