Uborkából limonádé, avagy így fordítsd előnyödre az uborkaszezont!

food-vegetables-cucumbers.jpg

Ahogy emelkedik a hőmérséklet, úgy lassulnak le az üzleti folyamatok. Te is tapasztalatod? Azonban a döntés mindig a miénk. Lehet alkalmazkodni, vagy úgy is fogalmazhatnék, hogy belenyugodni és áldozatként viselkedni, ugyanakkor úgy is dönthetünk, hogy ezt a helyzetet is az előnyünkre fordítjuk.

Ebben a bejegyzésben találsz 3+1 tippet, hogy mit tehetsz azért, hogy az uborkából is limonádé legyen.

pexels-photo-198696_x.jpeg

Még mielőtt belevágnánk a limonádé gyártásába, muszáj megosztanom pár gondolatot a nyári pihenés előnyeiről.

Dupla előny - Tervezett pihenés

Én hiszek abban, hogy a pihenés mindenkinek jár és nagyon fontos a siker szempontjából, ugyanakkor ezt is érdemes megtervezni. Tudd, hogy abban a pár napban, hétben, mivel fogsz foglalkozni. Ez önvédelemből kell. Mert ha nem tervezel, akkor visszacsábulsz és újra munkába állsz nyaralás közben. Pedig a pihenéssel jót teszel a cégednek. Hiszen egyrészt kipróbálod és megtapasztalod mennyire számíthatsz a munkatársaidra, másrészt pedig a lenyugodott, kipihent, felfrissült agy kreatívabb megoldásokat tud adni. 

Köszi, de inkább hajtok tovább!

Lehet, hogy most indítottad a vállalkozásodat és úgy érzed, hogy túl korai lenne máris szabadságra menni, helyette tovább építed a vállalkozásodat, vagy már rutinosan tudod, hogy nem akarsz úgy járni, mint a tücsök, aki egész nyáron hegedült és télen felkopott az álla és helyette te is hangyaként akarod élvezni az őszi és a téli hónapokat is.

Az uborkaszezonnal az a gond, hogy mi hiába akarnánk haladni, ha a vevőknél szabadságon vannak és nem tudnak, akarnak ránk figyelni, tárgyalni vagy vásárolni. Nehéz egy vizes VB vagy egy nyaralás közben rábírni arra őket, hogy foglalkozzanak velünk.

Semmi gond. Akkor inkább belülre figyelj és belül dolgozz. A cégen belül. Így lesz uborkából limonádé.

Mit tehetsz?

1. Tanulj

pexels-photo.jpg

Lehet, hogy már egy ideje valamilyen új ismeretet el akarsz sajátítani. Itt a remek alkalom, hogy a felszabadult idődben pallérozd az elmédet.
Ha rendszeresen jársz előadásokra, tréningre, workshopokra, akkor azt is csinálhatod, hogy az idén felhalmozott új tudást rendszerezed, felidézed és átalakíthatod olyan formába, hogy azt egy belső képzésben át tudd adni a kollégáidnak.

2. Tervezz

pexels-photo-295826_x.jpeg

Ezek a csendesebb napok alkalmasak arra, hogy átgondold és elemezd az első félévet. Ennek tükrében ütemezheted a második 6 hónapot. Van idő, hogy részletesen kidolgozd az értékesítési, a marketing, a fejlesztési, a pénzügyi és a munkaerő terveket.

3. Készülj fel

pexels-photo-395132_x.jpeg

Ha már terv nélkül is tudod, hogy mi lesz az év második felében az a néhány nagy dobás, amit véghez akarsz vinni, akkor mindezt előkészítheted. Átgondolhatod, letárgyalhatod és összerakhatod, hogy ne kapkodj az utolsó pillanatokban és pontosan minden úgy alakuljon, ahogy te azt eltervezted.

+1. Építs kapcsolatot

pexels-photo_meeting_x.jpg

Egy esti party, egy horgászat, egy golfozás vagy épp egy vitorlázás remek lehetőség, hogy új embereket ismerj meg, vagy ápold a meglévő kapcsolataidat. Ilyenkor több időt tudsz szánni az utánkövetésre is.

Ha ezeket az ötleteket megfogadod, akkor máris sikerül az uborkából limonádét csinálni. Nem is olyan bonyolult, ugye?

Neked melyik ötlet tetszik jobban? Van valamilyen saját praktikád? Te mit kezdesz az uborkaszezonnal? Pihensz vagy aktív vagy?
Írd meg véleményedet kommentben! Kíváncsi vagyok, te mit gondolsz.

SZERETNÉL RENDSZERESEN ÉRTESÜLNI A BEJEGYZÉSEKRŐL ÉS TOVÁBBI HASZNOS LEHETŐSÉGEKRŐL?
Iratkozz fel a hírlevelemre és minden fontos információt megkapsz tőlem. Csak kattints ide és add meg az adataidat! (nyugi vigyázok rá, másnak nem adom oda)

Kövess a Facebook-on is! Lájkold az ÜMÉ Facebook-oldalát.

Nyomj egy lájkot, hogy tudjam tetszett ez a bejegyzés.
Kattints a megosztásra, hogy minél többen halljanak ezekről a káros szokásokról!

Szólj hozzá!

-->

alairaskep3.png

Sánta Csaba

üzleti modell építő, vállalkozásfejlesztő
A Megvalósítási Mentor Program megalkotója

Azért, hogy tartós üzleti sikereket érjenek el, személyre szabott tanácsadással, előadásokkal és tréningekkel segítem a magyar vállalkozókat cégük és saját maguk hatékony fejlesztésében.

Üzleti modell építés

Az üzleti modell TÉRKÉP a sikeres vállalkozás felépítéséhez, fejlesztéséhez! Tanuld meg a profi térkép elkészítésének módját, hogy a lehető leghamarabb eljuss a bőséget rejtő kincsesbányáig.

Hirdetés

INGYENES TUDÁSANYAG

Lájkold a Facebook oldalt!

Kapcsolat:

Mail1.png
+36-30-474-2449

Mail1.png Facebook alt 1.png Twitter NEW1.png Pinterest alt1.png YouTube1.png