Hétfő reggeli flow

 

morning-262568_640.jpg

Majdnem mindnyájan tapasztaltuk már ezt az érzést életünk során. A kiemelkedően sikeres emberek az átlagosnál gyakrabban tapasztalják a „flow” magával ragadó érzését.

Ebben a tudatállapotban - ami egyébként az emberi cselekvés és produktivitás legmagasabb állapota - valami egészen hihetetlen történik az ember elméjével és érzelmeivel.

Ilyenkor hirtelen megmámorosodsz, és minden világos és érthető lesz számodra. Minden erőlködés nélkül is pontosan cselekszel. Boldognak és energikusnak érzed magad. Hihetetlen nyugalom száll rád, és úgy érzed, minden korábbit meghaladóan hatékony vagy abban, amivel foglalkozol.

A flow állapotában, melyet egyébként már évszázadok óta megfigyelt az emberiség, csak nem tudta teljes egészében megfejteni a mibenlétét, valóban egy emelkedett tudatállapotban dolgozik az agyunk. Tisztábban látunk, kreatívabbak vagyunk, és hozzáértőbben cselekszünk. Ilyenkor érzékenyebbé is válunk a külvilág apró jeleire, és jobban érzékeljük a valóságot. Ebben a tudatállapotban fantasztikus meglátásaink lehetnek, és intuíciónkra is nyugodtabban hagyatkozhatunk. Úgy is mondhatnám, hogy ilyenkor szinte eggyé válunk a körülöttünk levő világgal és az emberekkel. Minden rezdülésüket érezzük, mint amikor a pók a hálója közepén ülve mindent érez, ami a hálójában történik. Ebben a tudatállapotban születnek általában a legfantasztikusabb gondolatok, ötletek, meglátások, amelyek mentén haladva még gyorsabban eljuthatsz az általad elképzelt célhoz.

Kérdés, hogy miként juttathatjuk magunkat ebbe a flow-nak nevezett emelkedett tudatállapotba. Először is ki kell fejlesztenünk magunkban a sürgősség érzékét. Ez egy belsőhajtóerő, amely arra sarkall bennünket, hogy minél gyorsabban elkezdjünk és befejezzünk egy munkát. Ez a türelmetlenség motiválja az embert, amikor energiái esetleg fogytán vannak. Ez az érzés olyasvalami, mintha magaddal versenyeznél.

A megrögzött sürgősségi érzék elfogulttá teszi az embert, méghozzá a cselekvés iránt. Akiben ez munkál, az inkább cselekszik, mint beszél róla. Fókuszában is inkább az általa azonnal megtehető lépések állnak. Azon, hogy most rögtön mit lehet tenni a hosszú távú eredmény elérése érdekében.

A gyors tempó és a siker mindig kéz a kézben jár. A gyors tempó szokásának kialakítása ott kezdődik, hogy az ember rögtön cselekedni kezd, és ott folytatódik, hogy a cselekvést nem hagyja abba.

Ha cselekvés-orientált emberré válsz, munkára foghatod a siker „momentum törvényét”. Ez kimondja, hogy noha egy-egy dolog elindítása sokszor hatalmas energiákat emészt fel, a mozgás fenntartása a tehetetlenség törvénye miatt már sokkal energiatakarékosabb feladat.

Ebben az a jó, hogy minél gyorsabban mozogsz, annál nagyobb a mozgási energiád. Minél gyorsabban cselekszel, annál több feladat megoldására vagy képes, annál több tapasztalatot szerzel, és többet tanulsz. Azaz minél gyorsabban cselekszel, annál hozzáértőbb leszel a szakterületeden.

12930632303_2fe3b04bcf_b.jpgHa kifejleszted magadban a sürgősség érzékét, biztos lehetsz abban is, hogy karriered exponenciális ütemben emelkedik majd. Minél gyorsabban dolgozol, és több munkát végzel, annál nagyobb lesz az önbecsülésed, önbizalmad, és annál büszkébb leszel magadra.

A sürgősség érzékének kifejlesztésére több módszer is van. Az egyik legegyszerűbb és leghatékonyabb a következő: munka közben állandóan ismételgesd a következőt. „Tedd meg most! Tedd meg most! Tedd meg most!”

Ha úgy érzed, hogy lassulsz vagy munkatársaiddal folytatott beszélgetések és alacsony hozamú beszélgetések elvonják a figyelmedet a fő feladattól, szólj rá magadra: „Gyerünk vissza dolgozni!”

Ismételgesd magadban, amíg szót nem fogadtál, és vissza nem mentél dolgozni.

A karrierépítésben semmi sem segít majd jobban, mint az, hogy olyan ember hírében állsz, aki gyorsan és jól megold minden fontos feladatot. Ez a hírnév szakterületed legelismertebbjei közé fog emelni téged.

Részlet: Brian Tracy - Személyes hatékonyság - 20. építők - Fejlessz ki magadban egy sürgősségi érzéket!

Képek forrása: Flickr, pixabay

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://uzletimodellek.blog.hu/api/trackback/id/tr775963333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Sánta Csaba profil kép

Sánta Csaba

vállalkozásfejlesztő tanácsadó, tréner
a Segítség, vállalkozó lettem! könyv szerzője

Azért dolgozom, hogy a Vállalkozók olyan könnyen tudják MEGVALÓSÍTANI az üzleti céljaikat, mint amilyen könnyen megálmodták azokat.

Könyv: Segítség, vállalkozó lettem!

003mockup-tiny.png

Olvasd el az első könyvemet, ami a vállalkozói életmódhoz ad egy szuper keretrendszert.

Ebből a könyvből megtudhatod, hogyan

  teremts egyensúlyt a vállalkozói életmód 3 aspektusa között

  működtesd a vállalkozás 7 alapterületét

  turbózd fel a teljesítményedet 15 emberi terület tudatos alkalmazásával

Érdekel ez a könyv

Letölthető tudásanyag

ÜME 1X1 INGYENES TUDÁSANYAG

Alapvető lépések egy üzleti modell kialakításához!

Az első magyar nyelvű ingyenes tudásanyag üzleti modell építés témakörében.

LETÖLTÉS

12 amatőr üzleti tervezési hiba

Tudod mi az a 12 AMATŐR HIBA, amit a vállalkozók elkövetnek a stratégiai tervkészítés során?

Ismerd meg a gyakori hibákat, hogy gyorsan és könnyedén tudj hatékony stratégiai terveket összeállítani.

LETÖLTÉS

Lájkold a Facebook oldalt!

Kapcsolat:

Mail1.png
+36-30-474-2449

Mail1.png Facebook alt 1.png Twitter NEW1.png Pinterest alt1.png YouTube1.png

süti beállítások módosítása