Könyvajánló - Gazdagnak születtél

bpgsz.jpgHiszem, hogy a kis és középvállalkozások fejlődésének a plafonja mindig maga a vállalkozó. Ha ő képes és hajlandó szellemiekben, tudásban is fejlődni, akkor a vállalkozása követni fogja őt és talán eljön a pillanat, amikor ez a fejlődési folyamat már nem tőle fog függeni. Azután már a kívülről jövő több forrású tudás és tapasztalat, vagyis a menedzsment fogja mindezt meghatározni. Most egy olyan könyvet mutatok be, ami nagymértékben meghatározza egy vállalkozó sikerességét.

A könyv címe Gazdagnak születtél. Valóban gazdagnak születtünk? Itt az elhúzódó válság, vagy minek is hívjuk. Valóban így van? Valóban minden kisvállalkozó azt érzi, hogy ez így van? Hogy lehet ezt érezni, miközben a partnerek és a versenytársak hada húzza le a rolót? A lakosság (a fogyasztók) egy része pedig inkább külföldön próbál szerencsét.

Azt gondolom, hogy a gazdagság először a gondolatainkban dől el. Csak akkor tudod érezni a gazdagságodat, ha a gondolataidban is érzékelni tudod. A könyv írója Bob Proctor. Aki Earl Nightingale-től tanult, aki pedig Napoleon Hill-től. Azt pedig ugye tudjuk, hogy Napoleon Hill volt, aki megírta a nemzedékek sikerét hozó Gondolkodj és gazdagodj című könyvét. Bob Proctor napi szinten olvassa és elemzi ezt a könyvet, és mindig talál valami újdonságot, újabb összefüggést, mélységet benne. Bob Proctort egyébként a Titok című filmből is ismerheted. 

Munkájának lényege, hogy elemzi a gondolkodásunk és az eredményeink közötti összefüggést. Azt mondja, hogyha képesek vagyunk megváltoztatni a gondolatainkat, akkor automatikusan megváltoznak az eredményeink is. Az Édesvíz kiadó által megjelentett könyvben pedig lépésről lépésre haladva vezeti végig az embert a mentális felismerésig, hogy tényleg gazdagnak született. Ez olyan, mintha azt mondanám, hogy a hegy tetején van egy gyönyörű szobor, de ezt a hegy lábánál nem fogod látni. Tehát végig kell járni az utat (mentálisan), hogy meg is lásd. Ebben segít a könyv.

Először is szétoszlatja azokat a téves berögződéseket, amelyeket a pénzzel kapcsolatosan hallunk ismerünk, és így ez alapján viszonyulunk hozzá. Majd megtanít alapvetően bánni is vele, megmutatja a meggazdagodás alap lépéseit, amely nem azzal kezdődik, hogy keress többet, sőt. Egy teljesen más dolog szükséges. Nem is az, hogy költs kevesebbet. :) Azt is megmutatja, hogyan számold fel az adósságaidat. Néha teljesen logikátlan dolgokat ír, aztán pedig ha a gyakorlatban kipróbálja az ember, akkor megtapasztalja, hogy bár logikátlan mégis működik.

Oké, hogy gazdagnak születtünk, és oké, hogy megtanulunk a pénzzel bánni, de mit akarunk vele kezdeni? Ezt csakis a vizualizálás segítségével tudjuk meghatározni. Megtanít minket a mentális képek megalkotására. Ha nem tudod, hogy mit akarsz kezdeni a pénzeddel, akkor minek neked pénz? Azt se felvenni, se megenni nem tudod. De ha eldöntöd, hogy mire kell a pénz, akkor azt biztos, hogy meg is szerzed. Ezt eddig is így csináltad, csak most már sokkal tudatosabban fogod tudni megtenni.

Mi van akkor, ha valamit nagyon akarunk? Hogyan kell jobban akarni, hogy biztosan megvalósuljon? Sehogy. Bob inkább azt javasolja, hogy engedd el a vágyaidat, és bízd Istenre. Hiszen egy univerzális intelligencia jobban fogja tudni, hogyan kell alakulnia a dolognak ahhoz, hogy valóban megvalósuljon. Olyan ez, mintha bemennél egy étterembe, rendelnél magadnak, és egész végig azon izgulnál, hogy a szakács jól készíti-e el az ételt. Sőt inkább bemennél a konyhába és te elkészítenéd magadba. Akkor minek mentél étterembe? :) Nem nem. Megrendelted, és bízz abban, hogy ez meg is fog valósulni. Viszont jogosan várod el, hogy az amit rendeltél, olyan is legyen, amilyennek azt állítják, illetve amilyennek te kérted.

Ha már rendelhetsz, rendelj hatalmas bőséget. Képes vagy rá! Gyakorolj, a könyvben bemutatott technikákkal. Kétely van benned? Az olyan, mintha valami nagyon rossz ízű, általad egyáltalán nem kedvelt ételt rendeltél volna. Ha jól megfigyeled magad, amikor kétely van benned, akkor borúsan látod a világot. Amikor magabiztos vagy, akkor pedig úgy érzed magad, hogy a föld felett lebegsz, és nincs, ami megállítson. Ez a belső mentális állapotodtól függ. Vagyis milyen rezgéssel bír elméd. Erről is olvashatsz egy nagyon logikus lépésről lépésre bemutatott folyamatot a könyvben.

Megtudhatod, hogyan válj negatív személyiségből pozitív személyiséggé, és mi az oka annak, hogy az elültetett (mentális) magok, pont olyan növénnyé válnak, mint amit már eredetileg is tartalmazott a mag. Persze, ha egész napodat semmittevéssel töltöd, és legalább annyira nem vagy képes, hogy kinyisd a szádat, akkor nehezen fog berepülni a szádba a sült galamb. Nos kockázatot kell vállalnod. Mint amikor elkezdesz járni. Akkor is a nagyobb biztonságot adó két lábon állást feladod, és előre lendülsz, vagyis kockázatot vállalsz és bízol abban, hogy az egyik lábadra át tudod tenni a testsúlyodat, majd a másikra és így tovább. Te se jutottál még el sehova úgy, hogy nem adtad fel az egyensúlyodat. Persze ésszerű kockázatot kell vállalni a kompromisszumok helyett, de nem kell felelőtlennek lenni.

Tudod, hogy mennyi minden múlik egy kicsivel több erőfeszítésen. Ezt mi magyarul úgy mondjuk, hogy hajszálon múlik. Ő ezt borotvaélnek hívja. A lényeg az, hogy ezek a kicsi dolgok néha teljesen eltérő eredményt hoznak, és arra bátorít, hogy keresd meg, hogy hol van a te borotvaéled és ha észrevetted, akkor cselekedj annak megfelelően. Ha pedig elindultál az úton, és cselekszel, akkor ne foglalkozz a múlttal és ne hátramenetben gondolkozz. Ne foglalkozz a régmúlt igazságtalanságaival, kudarcaival, hibáival, vagy elszalasztott lehetőségeivel. Tűzd ki a célt, és egyszerűen töröld azokat az érveket az elmédből, amik azt akarják megmagyarázni, hogy miért nem sikerülhet. 

Végül pedig megtanít minket arra, hogy hogyan szabaduljunk meg régi dolgainktól, rögeszméinktől.

Az egész könyv nagyon inspiráló, bátorító és pozitív. Érdemes nem átolvasni, hanem először áttanulmányozni, utána pedig sokszor sokszor kézbe venni és forgatni. Felnyitni és elolvasni újra és újra, hogy az új gondolatok rögzüljenek. Ez olyan, mint mikor a szülő ismételgetni az ő nézeteit és egy idő után már a gyerek be is fejezi azt. ("Tudom, sapka sál." :))

A könyv az Édesvíz kiadónál jelent meg.

Jelenleg nem kapható. Aki ügyes antikváriumban megtalálhatja.

Jó olvasást kívánok hozzá.

Sánta Csaba
LÜMÉ

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://uzletimodellek.blog.hu/api/trackback/id/tr495476740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Sánta Csaba profil kép

Sánta Csaba

vállalkozásfejlesztő tanácsadó, tréner
a Segítség, vállalkozó lettem! könyv szerzője

Azért dolgozom, hogy a Vállalkozók olyan könnyen tudják MEGVALÓSÍTANI az üzleti céljaikat, mint amilyen könnyen megálmodták azokat.

Könyv: Segítség, vállalkozó lettem!

003mockup-tiny.png

Olvasd el az első könyvemet, ami a vállalkozói életmódhoz ad egy szuper keretrendszert.

Ebből a könyvből megtudhatod, hogyan

  teremts egyensúlyt a vállalkozói életmód 3 aspektusa között

  működtesd a vállalkozás 7 alapterületét

  turbózd fel a teljesítményedet 15 emberi terület tudatos alkalmazásával

Érdekel ez a könyv

Letölthető tudásanyag

ÜME 1X1 INGYENES TUDÁSANYAG

Alapvető lépések egy üzleti modell kialakításához!

Az első magyar nyelvű ingyenes tudásanyag üzleti modell építés témakörében.

LETÖLTÉS

12 amatőr üzleti tervezési hiba

Tudod mi az a 12 AMATŐR HIBA, amit a vállalkozók elkövetnek a stratégiai tervkészítés során?

Ismerd meg a gyakori hibákat, hogy gyorsan és könnyedén tudj hatékony stratégiai terveket összeállítani.

LETÖLTÉS

Lájkold a Facebook oldalt!

Kapcsolat:

Mail1.png
+36-30-474-2449

Mail1.png Facebook alt 1.png Twitter NEW1.png Pinterest alt1.png YouTube1.png

süti beállítások módosítása