A vállalkozásom rabja vagyok

Prison_tn.jpgPedig nincs más lehetőségem, csak ez. Visszamenni dolgozni nem is akarok, nem is tudok. Viszont ezt már nem szeretem. Minden az én nyakamban van, mindent nekem kell csinálni, és meg sem tudom mondani, hogy mikor volt sikerélményem, vagy mikor mentem el utoljára pihenni nyaralni. Nincs aki igazán segíthetne, hiszen nem értenek hozzá olyan jól, mint én.

Hogy történhet meg egy vállalkozóval, hogy belekezd valamilyen tevékenységbe, aztán pedig rabságba kerül. Talán lehet, hogy nem is önszántából vágott bele, hanem kényszerből, vagy "az élet hozta" és ő pedig csinálja. Ért a szakmájához, jó is benne. A sikerek mégsem jönnek. Fogoly. A saját történetének az áldozata, és ebből nem is látja a kiutat.

Pedig olyan jó lenne büszkének lenni, mutatni a családnak a barátoknak, hogy megint milyen sikereket értünk el, versenyeket, díjakat nyertünk legújabb termékünkkel, vagy már évek óta piacvezetők vagyunk és amikor a mi piacunkról van szó, mindenkinek mi jutunk az eszébe. Csillogó szemmel és örömmel mesélnénk, hogy milyen híres ember rendel tőlünk és kikkel üzletelünk. Élvezzük a vállalkozásunk gyümölcsét és örömmel járunk be dolgozni, mit dolgozni? inkább csak megyünk, mert nagyon jók a kollégák, jó a légkör, és nem kell könyörögni nekik, és nem vágnak át, hanem együtt húzzák a szekerünket.

Lehetséges ez? El lehet ezt érni? Ki lehet jutni ebből a kelepcéből?

Igen. Hogyan? Meg kell találni a kulcsot.

De mi lehet a kulcs?

A kulcs nem más, mint a tanulás, fejlesztés. A vállalkozók általában nem előre tanulnak, hanem a tapasztalatokból utólag. Ez nagyon hasznos abból a szempontból, hogy többé ne kövessük el újra ugyanazt a hibát, viszont előnyt nem kovácsolunk belőle. Így mindig a börtönőr mögött fogunk járni egy lépéssel. És mire megtanuljuk kinyitni a zárat, addigra ő már egy újabb lakatot rak a szabadságtól és napfénytől elzáró ajtóra.

OK. Mit kell tanulni?

Tudni kell, hogy a vállalkozás építés, működtetés, vezetés már régóta ugyanolyan különálló szakma, mint a villanyszerelés vagy a könyvelés. Tehát ha a rabságból ki akarsz kerülni, ha be akarod fejezni a sínylődést, akkor érdemes elgondolkoznod azon, hogy megtanulsz egy újabb szakmát, a vállalkozás építés, működtetés szakmáját.

Mivel érdemes kezdeni?

Az egyik legegyszerűbb és legátfogóbb segítség az üzleti modell építés. Nem kell hozzá atomfizikusnak lenni, hogy az ember lépésről lépésre megálmodja és összerakja azt a vállalkozást, ami igazán testhez álló számára, és így könnyen sikereket tud elérni.

Egy üzleti modell kialakításánál fontos, hogy ....

A vállalkozóhoz kell igazítani

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://uzletimodellek.blog.hu/api/trackback/id/tr425385169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Sánta Csaba profil kép

Sánta Csaba

vállalkozásfejlesztő tanácsadó, tréner
a Segítség, vállalkozó lettem! könyv szerzője

Azért dolgozom, hogy a Vállalkozók olyan könnyen tudják MEGVALÓSÍTANI az üzleti céljaikat, mint amilyen könnyen megálmodták azokat.

Könyv: Segítség, vállalkozó lettem!

003mockup-tiny.png

Olvasd el az első könyvemet, ami a vállalkozói életmódhoz ad egy szuper keretrendszert.

Ebből a könyvből megtudhatod, hogyan

  teremts egyensúlyt a vállalkozói életmód 3 aspektusa között

  működtesd a vállalkozás 7 alapterületét

  turbózd fel a teljesítményedet 15 emberi terület tudatos alkalmazásával

Érdekel ez a könyv

Letölthető tudásanyag

ÜME 1X1 INGYENES TUDÁSANYAG

Alapvető lépések egy üzleti modell kialakításához!

Az első magyar nyelvű ingyenes tudásanyag üzleti modell építés témakörében.

LETÖLTÉS

12 amatőr üzleti tervezési hiba

Tudod mi az a 12 AMATŐR HIBA, amit a vállalkozók elkövetnek a stratégiai tervkészítés során?

Ismerd meg a gyakori hibákat, hogy gyorsan és könnyedén tudj hatékony stratégiai terveket összeállítani.

LETÖLTÉS

Lájkold a Facebook oldalt!

Kapcsolat:

Mail1.png
+36-30-474-2449

Mail1.png Facebook alt 1.png Twitter NEW1.png Pinterest alt1.png YouTube1.png

süti beállítások módosítása