3 tipp, hogy egyéni vállalkozóként is jó döntéseket tudj hozni

Egyéni vállalkozóként szinte mindig mindent egyedül csinálsz. Egyedül termelsz, szolgálsz ki, kötöd a szerződéseket, értékesítesz, szervezed a dolgaidat, intézed az ügyeidet. Egyedül ötletelsz azon, hogy mit kellene csinálni, hogy még jobban tudjál érvényesülni. Egyedül hozod meg a főbb döntéseket is. És persze neked kell mindent fejben tartani. Vagy mégsem?

Bizonyára te is sokszor rájöttél, hogy a meghozott döntésed hibás volt. Mit tippelsz a döntéseid hány százaléka volt eddig jó????

..... Nos???  Oké elárulok egy statisztikát.

A döntéseink 70%-a hibás. Nos akkor mennyi volt a jó döntésed?

Lehet, hogy jóval kevesebb, mint amennyire most is gondolsz? Vagy még annál is kevesebb?

És nézd meg így is milyen fantasztikus eredményeket értél el. Szeretnéd javítani a jó döntéseid arányát?

Ha nem, akkor nem érdemes tovább olvasnod a bejegyzést.

Ha igen, és remélem így döntöttél, és mertél őszinte lenni magaddal, akkor nézzük meg, hogy mit is tehetsz a jövőben.

1) Oké, hogy egyéni vállalkozó vagy és neked kell mindent megcsinálni, viszont kérhetsz segítséget. Hasonló cipőben járó vállalkozókkal szervezzetek rendszeres találkozókat, ahol átbeszélhetitek egymás fontosabb kérdését és ötletelhettek a megoldásán. Ezt úgy hívják, hogy mastermind-olás. Vagyis alakítsatok ki Mester elme csoportokat. Ez a fajta segítség máris hatalmas lendületet tud adni, mivel egy olyan szakértői csoport ad neked tanácsot, ami csökkenti a hibás döntések arányát. Lesz egy saját tanácsadói testületed, jó mi? Egyéni vállalkozóként. :)Every_Fucking_Morning_by_Cahnx.jpg

2) A döntéseid arányának javításában sokat segít a rendszerek és szokások kialakítása. Már az előző tippben is benne volt a rendszeresség. Másrészt alakíts ki új szokásokat. Pl. Minden hétre beosztod előre az idődet. Tervezd meg mikor mivel foglalkozol. Így megtanulsz nemet mondani, ha az adott dolog épp nem illik be az időbeosztásodba. És igen a papírmunka és a számolás is legyen közötte. Hidd el, sokkal jobb tisztában lenni a számokkal, mint utólag szembesülni velük, amikor már késő. Sokkal jobb csak felnyúlni a megfelelő dossziéba ellenőrzés, szerződéskötés, vagy egy új kliens esetében, mint a nagy papírhalmazban valahol megtalálni egy gyűrött papírt. Harmadrészt a szabályok, rendszerek, szokások biztonságot és kiszámíthatóságot adnak. Legyen az is szokásod, hogy leírod az ötleteidet.

3) Lásd kívülről a vállalkozásodat. Egy vállalkozónak alapvetően 3 szinten kell működnie. Az alap szint, amikor benne dolgozik a vállalkozásában. Ez az egyéni vállalkozóknál elengedhetetlen, különben nincs produktuma a vállalkozásnak, nincs eredménye. Igen ám, de nem csak a meló kell ehhez. Van egy középső szint, amikor már nem a vállalkozásban, hanem a vállalkozásán kell dolgoznia. Ekkor dönti el, hogy milyen irányba akar továbbhaladni, mikor milyen lépéseket tesz meg, és egyáltalán az adott cég hogyan is működik (üzleti modell építés). És van egy harmadik szint, amikor pedig a vállalkozó saját magán dolgozik, a hitrendszerén, a céljain, az álmain, az attitűdjén.szintek-piramis.jpg

Igen, vállalkozni nem egyszerű, de rengeteg olyan előnnyel jár, amit alkalmazottként nem tud megélni az ember, és ez nagyon sokat megér.

Te mit tanácsolnál a vállalkozótársaidnak?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://uzletimodellek.blog.hu/api/trackback/id/tr205388836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Sánta Csaba profil kép

Sánta Csaba

vállalkozásfejlesztő tanácsadó, tréner
a Segítség, vállalkozó lettem! könyv szerzője

Azért dolgozom, hogy a Vállalkozók olyan könnyen tudják MEGVALÓSÍTANI az üzleti céljaikat, mint amilyen könnyen megálmodták azokat.

Könyv: Segítség, vállalkozó lettem!

003mockup-tiny.png

Olvasd el az első könyvemet, ami a vállalkozói életmódhoz ad egy szuper keretrendszert.

Ebből a könyvből megtudhatod, hogyan

  teremts egyensúlyt a vállalkozói életmód 3 aspektusa között

  működtesd a vállalkozás 7 alapterületét

  turbózd fel a teljesítményedet 15 emberi terület tudatos alkalmazásával

Érdekel ez a könyv

Letölthető tudásanyag

ÜME 1X1 INGYENES TUDÁSANYAG

Alapvető lépések egy üzleti modell kialakításához!

Az első magyar nyelvű ingyenes tudásanyag üzleti modell építés témakörében.

LETÖLTÉS

12 amatőr üzleti tervezési hiba

Tudod mi az a 12 AMATŐR HIBA, amit a vállalkozók elkövetnek a stratégiai tervkészítés során?

Ismerd meg a gyakori hibákat, hogy gyorsan és könnyedén tudj hatékony stratégiai terveket összeállítani.

LETÖLTÉS

Lájkold a Facebook oldalt!

Kapcsolat:

Mail1.png
+36-30-474-2449

Mail1.png Facebook alt 1.png Twitter NEW1.png Pinterest alt1.png YouTube1.png

süti beállítások módosítása