Üzlethelyiséggel rendelkezőknek alig használt csatorna

4sq-map.jpgTőlünk nyugatabbra már nagyon elterjedt ez a csatorna, ahol fel tudják fedezni üzletünket, tudják ajánlani barátaiknak, első körben tudnak értesülni akciónkról, sőt rá is bírhatjuk őket arra, hogy többször térjenek vissza hozzánk. Sőt online értesíthetik a kapcsolati rendszerüket, hogy épp az üzletünkben, helyszínünkön tartózkodnak. Ez az eszköz már egy ideje nálunk is elérhető, mégsem használják olyan sokan.

Ez az eszköz nem más, mint a FOURSQUARE mobil alkalmazás. Érdemes mind a két oldalról megvizsgálni, a felhasználó/vásárló/ügyfél, illetve az üzlet/iroda/helyszínnel rendelkezők oldaláról.

Ügyfelek,vásárlók,felhasználók
Ezt az egyszerű és ingyenes alkalmazást telepíteni kell a mobilinternettel rendelkező okostelefonunkra, és egy speciális térkép szoftvert kapunk, ahol a környékünkön található érdekességeket, látnivalókat, szórakozóhelyeket, boltokat, helyszíneket találhatjuk meg.
Sőt, nemcsak megtalálhatjuk, hanem ha ott vagyunk, akkor értékelhetjük, tölthetünk fel hozzá fényképet, sőt jelezhetjük a többi Foursquare felhasználónak, hogy mi ott vagyunk. A  térképen az is szerepelhet, hogy mely helyszínen van esetleg valamilyen speciális akció.
Készíthetünk látnivaló listát, amit akár másokkal is megoszthatunk, így egy ismerősünk láthatja, hogy mi miket néztünk meg az adott helyszínen és milyen véleménnyel vagyunk róla.

Vagyis ez egy olyan közösségi alkalmazás, ahol az egyes felhasználók mondják el és osztják meg a véleményüket, így bátorítják vagy épp távol tartják az érdeklődőket.

Maga szoftver buzdítja a felhasználókat arra, hogy tovább használják az alkalmazást, mégpedig úgy, hogy különböző díjakat(kitűzőket) kaphatnak a felhasználók. Pl. egy helyre többször be jelentkeznek, vagy épp már 10 különböző helyszínről jelentkezett be, vagy ha háromszor egy héten ugyanott bejelentkezett, vagy épp 12 óra alatt 10+ helyszínre jelentkezett be. Ez egy igazi közösségi játékélmény és menet közben büszkén mutogathatja, megoszthatja, hogy ő épp milyen jelvény tulajdonosa. Egyébként már az első bejelentkezéskor kap egy kitűzőt így, már nem is tud kimaradni ebből a játékból.

Üzlet tulajdonosok
Remek lehetőség, hogy kitűnjünk a tömegből. Hiszen bármilyen helyszín felkerülhet a Foursquare térképre, de egy speciális ajánlattal, vagy egy folyamatos foursquare kommunikációval sokkal könnyebben ránk találnak.

4sq-check-in.jpgAz üzletbe betérőket pedig buzdíthatjuk arra, hogy jelentkezzenek be a helyszínre, így automatikusan értesítik erről ismerőseiket, vagyis reklámozzák üzletünket, és mivel már megvan az applikáció a készülékükön, valószínűleg később is használni fogják, főleg, ha plakátokkal vagy különböző információs anyaggal erre felhívjuk a figyelmüket, illetve, ha jutalomban részesítjük őket. Egyébként minden gyakran felkeresett helyszínnek van polgármestere, és őt is lehet külön jutalmazni, ezért akár versenyezhetnek is a vendégeink.
Ahhoz, hogy a saját üzletünk rendelkezzen normális foursquare profillal, egy kódot kell igényelni, amivel azonosítják azt, hogy mi valóban ott vagyunk és mi vagyunk annak a helyszínnek az üzemeltetői. Innen pedig a kreativitásunkra van bízva, hogy mikor kinek milyen módon adunk ajándékot, és buzdítjuk arra, hogy minél többször jelentkezzen be a mi üzletünkbe.

Ahogy az elején is említettem, ez még gyerek cipőben jár Magyarországon, de tudni kell, hogy a mai fiatalok egyre többen használják, és ha ők az egyik célcsoportunk akkor, mindenképp érdemes ezt a csatornát működtetnünk.

Neked milyen tapasztalatod van a Foursquerrel kapcsolatban?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://uzletimodellek.blog.hu/api/trackback/id/tr295484397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Sánta Csaba profil kép

Sánta Csaba

vállalkozásfejlesztő tanácsadó, tréner
a Segítség, vállalkozó lettem! könyv szerzője

Azért dolgozom, hogy a Vállalkozók olyan könnyen tudják MEGVALÓSÍTANI az üzleti céljaikat, mint amilyen könnyen megálmodták azokat.

Könyv: Segítség, vállalkozó lettem!

003mockup-tiny.png

Olvasd el az első könyvemet, ami a vállalkozói életmódhoz ad egy szuper keretrendszert.

Ebből a könyvből megtudhatod, hogyan

  teremts egyensúlyt a vállalkozói életmód 3 aspektusa között

  működtesd a vállalkozás 7 alapterületét

  turbózd fel a teljesítményedet 15 emberi terület tudatos alkalmazásával

Érdekel ez a könyv

Letölthető tudásanyag

ÜME 1X1 INGYENES TUDÁSANYAG

Alapvető lépések egy üzleti modell kialakításához!

Az első magyar nyelvű ingyenes tudásanyag üzleti modell építés témakörében.

LETÖLTÉS

12 amatőr üzleti tervezési hiba

Tudod mi az a 12 AMATŐR HIBA, amit a vállalkozók elkövetnek a stratégiai tervkészítés során?

Ismerd meg a gyakori hibákat, hogy gyorsan és könnyedén tudj hatékony stratégiai terveket összeállítani.

LETÖLTÉS

Lájkold a Facebook oldalt!

Kapcsolat:

Mail1.png
+36-30-474-2449

Mail1.png Facebook alt 1.png Twitter NEW1.png Pinterest alt1.png YouTube1.png

süti beállítások módosítása