A REGGEL EREJE - Miért kelnek korábban a sikeres vállalkozók?

Amikor fut a szekér, sosincs semmire sem elég időnk. Úgy érezzük, hogy kevés a 24 óra. Azonban nem csak az számít, hogy mennyi időnk van, hanem az is, hogy a rendelkezésünkre álló időt miképp használjuk fel. Az egyik lehetőségünk, hogy kihasználjuk a reggel erejét, hiszen ez az a napszak, amikor kevesebb zavaró tényező van, és képesek vagyunk a hatékonyságunkat növelni.

INFOGRAFIKA: Mikor kelnek a top vezetők

Koránkelők

Miért jó korán reggel kelni?

Kevesebb az esély arra, hogy valami más elvonja a figyelmedet. Egy vállalkozó napja gyorsan telik. Ha délutánig vagy estig vársz, hogy csinálj valami számodra lényegeset, például olvass vagy sportolj, akkor könnyebben húzod ki a napi teljesítendők listájáról. Mindig fogsz találni valami okot délután, hogy inkább kihagyd őket, azonban reggel 6-kor kevesebb ilyen tényező van.

Több akaraterőd van reggel. Még akkor is, ha nem vagy egy korán kelő típus, több az akaraterőd az első pár órában, mint a nap hátralevő részén. Az akaraterő olyan mint az izomzat, elfárad, ha túlerőltetjük. A különböző helyzetek a nap során, fárasztó emberekkel tárgyalni, döntéseket hozni, megküzdeni a közlekedéssel, felőrlik az akaraterődet, és a nap végén kimerültnek érzed magad.

A reggel lehetőséget ad arra, hogy kialakíts egy pozitív attitűdöt. Ha már volt olyan, hogy elaludtál, vagy ottfelejtetted a gyerek uzsonnáját a pulton, ismered, hogy milyen is egy zűrös nap. Egy ilyen apró hiba elrontja a hangulatodat és ami kihatással lesz az egész napodra, és a teljesítményedre is. A koránkelés lehetőséget ad arra, hogy győzelemmel indítsd a napodat és egy boldog, produktív napot készíts elő.

Ha a koránkelés gondolata túl idegen számodra, akkor itt van számodra 4 egyszerű gyakorlat, ami segít, hogy az éjszakai bagolyból koránkelővé váljál. 

1. Vezess naplót.
Az egyik oka annak, hogy az emberek nem szeretnek korán kelni, mert későn fekszenek. Vezess naplót egy hétig, hogy meglásd mikor használod hatékonyan az idődet. Ilyenkor az éjszakai baglyok arra jönnek rá, hogy az esti órák egyáltalán nem telnek produktívan vagy különösen élvezetesen.

2. Képzeld el a tökéletes reggelt.
Képzeld el, hogy mivel töltenél egy extra órát. Sportolnál? Elolvasnád normálisan az újságot, nem csak a címszavakat?
A koránkelés nem büntetés. Soha nem fogsz korán kelni, ha nincs egy jó okod, hogy miért is tedd meg.

3. Tervezd meg reggeled.
Ha egyszer eldöntötted, hogy mit fogsz kezdeni ezzel a plusz idővel, tervezd meg, hogyan valósítod meg, és készítsd elő amennyire csak lehet még mielőtt ágyba bújnál. Például ha sportolni szeretnél, készítsd ki a ruhádat, vagy ha végre nyugodtan szeretnél reggelezni, akkor készítsd elő a reggelihez az összetevőket.

4. Lassan alakítsd az új szokásodat.
Könnyen nyomunk rá a SZUNDI-ra és alszunk tovább, ha drasztikusan akarunk az eddigi rendszerünkön változtatni. Így ahelyett, hogy 5-re állítanánk az óránk, holott csak 7:30-kor szoktunk kelni, állítsuk 10 perccel korábban minden nap. Hogy ne érezd azt, hogy kevesebbet tudsz aludni, térj nyugovóra 10 perccel korábban minden este. Ha gond, hogy korábban bújj ágyba esténként, beállíthatsz egy jelzést arra is, hogy itt az idő a lefekvéshez.

Hajrá! A korán kelés aranyat ér!

A cikk alapjául szolgált: 
The Power of Mornings: Why Successful Entrepreneurs Get up Early
Read more: http://www.entrepreneur.com/article/226910#ixzz2mDwPNcSJ

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://uzletimodellek.blog.hu/api/trackback/id/tr735669904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Sánta Csaba profil kép

Sánta Csaba

vállalkozásfejlesztő tanácsadó, tréner
a Segítség, vállalkozó lettem! könyv szerzője

Azért dolgozom, hogy a Vállalkozók olyan könnyen tudják MEGVALÓSÍTANI az üzleti céljaikat, mint amilyen könnyen megálmodták azokat.

Könyv: Segítség, vállalkozó lettem!

003mockup-tiny.png

Olvasd el az első könyvemet, ami a vállalkozói életmódhoz ad egy szuper keretrendszert.

Ebből a könyvből megtudhatod, hogyan

  teremts egyensúlyt a vállalkozói életmód 3 aspektusa között

  működtesd a vállalkozás 7 alapterületét

  turbózd fel a teljesítményedet 15 emberi terület tudatos alkalmazásával

Érdekel ez a könyv

Letölthető tudásanyag

ÜME 1X1 INGYENES TUDÁSANYAG

Alapvető lépések egy üzleti modell kialakításához!

Az első magyar nyelvű ingyenes tudásanyag üzleti modell építés témakörében.

LETÖLTÉS

12 amatőr üzleti tervezési hiba

Tudod mi az a 12 AMATŐR HIBA, amit a vállalkozók elkövetnek a stratégiai tervkészítés során?

Ismerd meg a gyakori hibákat, hogy gyorsan és könnyedén tudj hatékony stratégiai terveket összeállítani.

LETÖLTÉS

Lájkold a Facebook oldalt!

Kapcsolat:

Mail1.png
+36-30-474-2449

Mail1.png Facebook alt 1.png Twitter NEW1.png Pinterest alt1.png YouTube1.png

süti beállítások módosítása