Gyorsítósáv kisvállalkozóknak: Hatástöbbszörözés

017_01pf.png

Elgondolkodtál már azon, hogy vajon miért van az, hogy egy pop énekes sokkal több pénzt keres, mint egy tanár? Egyszerű a válasz. A fizetésük közötti eltérés a hatástöbbszöröző képességük közötti különbséggel magyarázható. Ez az egyik legjobb eszköz, ha gyorsítani akarsz vállalkozásod fejlődésén.

Hogyan működik? Erről szól a mai bejegyzés.

A hatástöbbszörözés lényege, hogy egy cselekedetünknek hatását megnöveljük különböző módszerekkel, így válik az lehetségessé, hogy aki használja gyorsabban halad és nagyobb eredményeket ér el.

Nincs benne semmi különös. Te is láttál már vagy használtál ilyet, azonban ez olyan, mint a nyomkövetés, ha nem tudod, hogy mit figyelj pontosan, akkor nem is fogod észrevenni.

A hatástöbbszörözés eszközei

017_02p.png

1. Mások pénze

A legtipikusabb kifogás szokott lenni a kisvállalkozók körében, hogy azért nem halad, mert nincs pénze. A megfelelő tervvel felvett hitel óriási lendületet tud adni egy vállalkozásnak. Nem azért kell pályázni, mert van rá lehetőség, hanem azért, hogy növeld a sebességedet. Az így megvásárolt eszközök teljes működése és eredménye felett te rendelkezel, mégis más pénze áll benne.

2. Mások tapasztalat

Édesanyám sokkal könnyebben és sokkal finomabbra tudja elkészíteni a vasárnapi ebédet, mint én, mert nagyobb tapasztalattal bír. Ha én is olyan eredményeket akarok elérni, mint ő, akkor meg kell ismerjem az ő módszereit, szokásait, tudását.

Ha ismersz valakit, aki már elérte azt, amit te el akarsz érni, akkor figyeld meg, mit hogyan csinál. Ne akarj mindent megtanulni a világban, de azt igen, amit ő tud, ahogyan ő csinálja. Egy tőle származó tipp több évnyi tanulásból és tapasztalatból születik, amit te pillanatok alatt be tudsz építeni, és máris egy magasabb szinten tudsz tovább haladni.

Ezért érdemes a szakértők blogjait, tudásanyagát, könyveit olvasni, tanulmányozni.

3. Mások ötletei

A kreativitásnak két formája van. Az egyik a nem létező dolgok kitalálása, a másik pedig a meglévő dolgok újraszervezéséből alkot egy új dolgot. Ne akard mindig az elsőt használni, ne akard újra feltalálni a kereket!

Ha figyelsz, hogy mások milyen trükköket használnak értékesítés során, hogyan kezelik a pénzt, hogyan hirleveleznek, használják a Facebook-ot, hogyan néz ki a weboldaluk, milyen tréningekre járnak, hogyan nyújtják a szolgáltatásukat, akkor azokat ellesve és beépítve lendületesebbé tudsz válni.

4. Mások ideje

A saját időnk véges, ám nagyon sokan nagyon olcsón hagyják, hogy mások rendelkezzenek az idejük felett. Egy új munkatárs bekapcsolása a vállalkozásba nem csak pénzügyi teher, hanem ha jól osztjuk be az idejét, akkor a mi hatékonyságunk nagymértékben tud nőni. Már nem nekünk kell a postán sorba állni, vagy a hírleveleket megírni.

5. Mások munkája

Nem csak az időnk véges, hanem a kapacitásunk is. Vannak olyan feladatok, amiknek az átadásával több energiánk jut az igazán fontos, pl. pénztermelő feladatokra. Ilyenkor nem csak az alkalmazottakra kell gondolni, hanem az alvállalkozókra is. 

 

Mi a véleményed a hatástöbbszörözésről? Te mit használsz ezek közül? Írd meg a véleményed a hozzászólásoknál!

Tetszett a bejegyzés? Nyomj egy lájkot!

Ez a bejegyzés a decemberi 31-napos KIHÍVÁS keretén belül született. Amennyiben neked is van kérdésed az üzleti modell építéssel kapcsolatban és választ szeretnél kapni rá decemberben, írd meg a hozzászólásoknál vagy az info@uzletimodellek.hu címre.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://uzletimodellek.blog.hu/api/trackback/id/tr408178848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Sánta Csaba profil kép

Sánta Csaba

vállalkozásfejlesztő tanácsadó, tréner
a Segítség, vállalkozó lettem! könyv szerzője

Azért dolgozom, hogy a Vállalkozók olyan könnyen tudják MEGVALÓSÍTANI az üzleti céljaikat, mint amilyen könnyen megálmodták azokat.

Könyv: Segítség, vállalkozó lettem!

003mockup-tiny.png

Olvasd el az első könyvemet, ami a vállalkozói életmódhoz ad egy szuper keretrendszert.

Ebből a könyvből megtudhatod, hogyan

  teremts egyensúlyt a vállalkozói életmód 3 aspektusa között

  működtesd a vállalkozás 7 alapterületét

  turbózd fel a teljesítményedet 15 emberi terület tudatos alkalmazásával

Érdekel ez a könyv

Letölthető tudásanyag

ÜME 1X1 INGYENES TUDÁSANYAG

Alapvető lépések egy üzleti modell kialakításához!

Az első magyar nyelvű ingyenes tudásanyag üzleti modell építés témakörében.

LETÖLTÉS

12 amatőr üzleti tervezési hiba

Tudod mi az a 12 AMATŐR HIBA, amit a vállalkozók elkövetnek a stratégiai tervkészítés során?

Ismerd meg a gyakori hibákat, hogy gyorsan és könnyedén tudj hatékony stratégiai terveket összeállítani.

LETÖLTÉS

Lájkold a Facebook oldalt!

Kapcsolat:

Mail1.png
+36-30-474-2449

Mail1.png Facebook alt 1.png Twitter NEW1.png Pinterest alt1.png YouTube1.png

süti beállítások módosítása