Így készülj fel érzelmileg 2016-ra

029_001p.png

A vállalkozói élet tele van kihívásokkal és igazi kalandokkal. Ezek sokszor óriási örömöt, felszabadultságot és elégedettséget hoznak. Igazi győztesnek érezzük magunkat. 

De van, amikor ez az életmód érzelmileg nagyon nehéz, teli bizonytalansággal, aggodalmakkal, feszültséggel, félelmetes helyzetekkel. Azonban erre fel lehet készülni. Fel tudod magadat annyira turbózni érzelmileg, hogy az útközben jelentkező nehézségeken könnyen túl tudjál lépni nagyobb megpróbáltatás nélkül.

Ha azt hiszed, hogy önmagától minden rendben lesz körülötted, tévedsz. Az igazi sikerek nem csak úgy megszületnek maguktól, azok mindig tervezett munka eredményei. Ennek első lépése a felkészülés.

Ha te is fel akarsz készülni érzelmileg, akkor olvass tovább.

 

Miért fontos, hogy érzelmileg rendben legyél?

Tőled függ a családod, a kollégáid élete, a céged sorsa, a vevőid boldogulása és még rengeteg más egyéb dolog. Vigyáznod kell magadra. 

Ha érzelmileg bedarál a vállalkozói lét, akkor indulatos leszel a családoddal, a kollégáiddal, a vevőiddel, egyre nehezebben fogsz pihenni, ez stresszhez, kimerültséghez és végül akár egy betegséghez is vezethet.

Azonban ha rendben vannak az érzelmeid, akkor mosolygós, vidám, energikus, pozitív és hittel teli vagy, aki a legnagyobb nehézségek közepette is tud a citromból limonádét csinálni. Ez vonzóvá tesz téged az ügyfeleid, a munkatársaid és a beszállítóid felé. A családod pedig tudja, hogy rád számíthat. Ez rajtad múlik.

De én is segítek neked az alábbi 4 módszerrel:

1. A NAGY MIÉRT

„Az akadály az a rémisztő dolog, melyet akkor látunk,
ha levesszük a szemünket a célról.„
Henry Ford

Érzelmileg stabillá tesz, ha folyamatosan tudatosítod magadat a nagy miért-edre. Ez az az indok, amiért ezt az egészet csinálod, ami miatt hajlandó vagy kockázatot vállalni, reggel korán kelni, este sokáig fennmaradni, olvasni, amikor mások tv-t néznek, tréningre menni, amikor mások már a szabadságukat tervezik, elviselni azt, hogy nem havonta kapsz fizetést.

Te tudod mi a nagy miérted?

 

2. ÉNKÉP

A legnagyobb érzelmi bizonytalanságot az okozza, ha nem a bennünk lévő hőst alakítjuk az életünkben. Hanem a ránk rakódó, mások által elvárt szerepnek felelünk meg. Ez belső kényelmetlenséget, nyugtalanságot, feszültséget szül bennünk. Érezzük, hogy valamit nem úgy csinálunk, mint ahogy szerintünk helyes lenne, hiszen felcsattanunk, amikor nyugodtnak kéne lennünk, stresszesek vagyunk, amikor magabiztosan kellene viselkednünk.

Ha rátalálsz arra, aki te valóban vagy, ha azonosulsz és megjeleníted ezt a való életedben, akkor olyan erős érzelmi alapot alkotsz magadnak, amibe akkor is tudsz kapaszkodni, amikor minden összedől körülötted, amikor mindent elveszítsz, amikor nagyot buksz.

Milyen az a hős, aki benned lakik?

3. KÜLSŐ SEGÍTŐK

Ők azok a terapeuták, coach-ok, akik egy külső támpontot és iránymutatást tudnak adni neked. A mai kaotikus világban nehéz megtalálni a belső nehézségeink gyökerét, ők tudnak ebben segíteni. Azt látom, hogy akik külső segítővel dolgoznak az érzelmi életükön, sokkal erősebbek, magabiztosabbak, határozottabbak és kiegyensúlyozottabbak.

Keress egy pszichológust, coach-ot, kineziológust. Nem azért, mert valami bajod van, hanem azért, hogy kiegyensúlyozott tudj maradni és még nagyobb teljesítményre legyél képes érzelmi megingás nélkül.

4. TÖLTS MAGADDAL TÖBB IDŐT

Mikor volt utoljára, hogy család, munkatársak, munka, internet, telefon, számítógép, könyv és minden egyéb nélkül csak magaddal voltál, csak magaddal törődtél, csak magadra figyeltél?

A világ nem csak kívül létezik. Van belső világod. Figyelj erre is. Beszélgess magadra, figyelj magadra, hiszen végülis te vagy a főszereplő.

Neked is jár, hogy pihenj, kikapcsolódj és jól érezd magadat.

Hetente, kéthetente vonulj félre és tisztázd magadban a benned lévő kérdéseket.

További tippek

A lista még folytatódik. Ha további részleteket, tippeket és segítséget akarsz kapni a felkészülésedhez, akkor csatlakozz az ingyenes felkészítő videótréninghez.

Kattints ide a folytatáshoz

Szólj hozzá, írd meg a véleményedet a hozzászólásoknál.

Tetszett a bejegyzés? Nyomj egy lájkot!

Ez a bejegyzés a decemberi 31-napos KIHÍVÁS keretén belül született. Amennyiben neked is van egy kérdésed a vállalkozásod építésével kapcsolatban és választ szeretnél kapni rá decemberben, írd meg a hozzászólásoknál vagy az info@uzletimodellek.hu címre.

022_01f.png

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://uzletimodellek.blog.hu/api/trackback/id/tr878208876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Sánta Csaba profil kép

Sánta Csaba

vállalkozásfejlesztő tanácsadó, tréner
a Segítség, vállalkozó lettem! könyv szerzője

Azért dolgozom, hogy a Vállalkozók olyan könnyen tudják MEGVALÓSÍTANI az üzleti céljaikat, mint amilyen könnyen megálmodták azokat.

Könyv: Segítség, vállalkozó lettem!

003mockup-tiny.png

Olvasd el az első könyvemet, ami a vállalkozói életmódhoz ad egy szuper keretrendszert.

Ebből a könyvből megtudhatod, hogyan

  teremts egyensúlyt a vállalkozói életmód 3 aspektusa között

  működtesd a vállalkozás 7 alapterületét

  turbózd fel a teljesítményedet 15 emberi terület tudatos alkalmazásával

Érdekel ez a könyv

Letölthető tudásanyag

ÜME 1X1 INGYENES TUDÁSANYAG

Alapvető lépések egy üzleti modell kialakításához!

Az első magyar nyelvű ingyenes tudásanyag üzleti modell építés témakörében.

LETÖLTÉS

12 amatőr üzleti tervezési hiba

Tudod mi az a 12 AMATŐR HIBA, amit a vállalkozók elkövetnek a stratégiai tervkészítés során?

Ismerd meg a gyakori hibákat, hogy gyorsan és könnyedén tudj hatékony stratégiai terveket összeállítani.

LETÖLTÉS

Lájkold a Facebook oldalt!

Kapcsolat:

Mail1.png
+36-30-474-2449

Mail1.png Facebook alt 1.png Twitter NEW1.png Pinterest alt1.png YouTube1.png

süti beállítások módosítása